Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@09:59:18 GMT

اجرای طرح «سرباز فناور» در پارک‌های علم‌وفناوری

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۸۴۶۱۴

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، از ارائه طرح سرباز فناور خبر داد و گفت: در این طرح افراد متخصص در شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری، خدمت نظام وظیفه خود را در این پارک‌ها می‌گذرانند.

دکتر خسرو پیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع سرباز فناوراز سال قبل در دفتر برنامه‌ریزی وزارت علوم مطرح شد که در سال جاری این موضوع در دستور کار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به جزئیات این برنامه، اظهار کرد: همانطور که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌ها خدمت نظام وظیفه خود را می‌گذرانند، در تلاش هستیم تا سهمیه‌ای برای نظام وظیفه فناوران مشغول به فعالیت در پارک‌های علم و فناوری دریافت کنیم.

پیری خاطرنشان کرد: در این طرح افراد مشمول علاوه بر آنکه دوران سربازی خود را در پارک‌ها و مراکز رشد می‌گذرانند، اقدام به فراگیری و توسعه فناوری مرتبط با حوزه تخصص خود می‌کنند.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در این طرح تلاش خواهد شد تا فناوراندر قالب «سرباز فناور» خدمت سربازی خود را در شرکت‌های دانش‌بنیان بگذرانند، اضافه کرد: این امر در شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری اجرایی شده است و امیدواریم همانطور که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری خدمت سربازی خود را در دانشگاه‌هامی‌گذرانند، این طرح در پارک‌های علم و فناوری نیز اجرایی شود.

پیری ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح بتوانند در هر سال 3 تا 4 سهمیه برای هر پارک فناوری دریافت کنند.

وی با بیان اینکه ایده این طرح در دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم پیشنهاد شده است، یادآور شد: این طرح از سوی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم به سازمان نظام وظیفه ارائه خواهد شد.

شرایط خدمت سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری

به گزارش ایسنا بر اساس شرایط ویژه سربازی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان که در بنیاد ملی نخبگان تدوین شده است، افراد تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان شامل برگزیدگان المپیادها و برگزیدگان کنکور پس از گذراندن دوره آموزش سربازی، الزامی به حضور تمام وقت در پادگان‌ها را ندارند و با اجرای موفق یک پروژه تحقیقاتی مورد نیاز دستگاه‌های دفاعی و دولتی، کارت پایان خدمت خود را دریافت می‌کنند.

این افراد مشمول خدمت نظام وظیفه تخصصی می‌توانند با شرایط ساده‌تری در همایش‌های علمی به خارج از کشور سفر کنند.

علاوه بر آن طبق شیوه‌نامه «دانش‌آموختگان برتر فناور» مصوب در معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، افراد کلیدی و کارشناسان خبره شرکت‌های دانش‌بنیان در صورتی که امتیاز لازم در زمینه پژوهش و فناوری را کسب کنند، می‌توانند از خدمات نظام وظیفه تخصصی استفاده کنند و با همکاری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی خواهند شد.

شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی باید حتما دارای اظهارنامه مالیاتی باشند و کالاها و خدمات دانش‌بنیان خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامه مالیاتی به فروش رسانده باشند و افراد معرفی‌شده نیز باید دانش‌آموخته مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی باشند و بیش از 3 سال از تاریخ دانش‌آموختگی در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی آنها نگذشته باشد.

دانشجویان دوره دکتری تخصصی که از پیشنهاد رساله دکتری خود با موفقیت دفاع کرده باشند، نیز مشمول مزایای این طرح می‌شوند.

فرد معرفی‌شده باید یکی از کارشناسان برتر شرکت دانش‌بنیان باشد و در حال حاضر به صورت تمام وقت در شرکت دانش‌بنیان مورد نظر مشغول به فعالیت باشد و برای حداقل 6 ماه اخیر، سابقه بیمه پرداختی در شرکت را داشته باشد.

هر کدام از شرکت‌های دانش‌بنیان که دارای فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی باشد، اعم از شرکت‌های نوپا و شرکت‌های تولید کننده و صنعتی، می‌توانند یک نفر را به عنوان سهمیه خود معرفی کنند و به ازای هر 500 میلیون تومان فروش مندرج در اظهارنامه مالیاتی و یا هر 10 نفر نیروی انسانی شاغل بیمه شده، می‌توانند یک نفر دیگر را به عنوان سهمیه خود معرفی کنند.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به مزایای این طرح در راستای توسعه فناوری و بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص در حوزه‌های فناوری‌های کلیدی کشوردرصدد است تا سهمیه نظام وظیفه را در قالب «سرباز فناور» برای پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد دریافت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۸۴۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است

رئیس کل گمرک عراق با اشاره به بازدید خود از ششمین نمایشگاه ایران اکسپو و مشاهده دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)، تاکید کرد: آی‌هیت، نماد افتخار و نشانگر پیشرفت همه جانبه علمی‌ و فناوری ایران است و دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی نیز قابل تقدیر است.

به گزارش ایسنا، حسن حمود حسانی، مشاور وزیر مالیه و رئیس کل گمرک عراق با ابراز خرسندی از حضور در آی‌هیت اظهار کرد: کالاهایی که در خانه نوآوری و فناوری ایران به نمایش گذاشته شده از سطح تکنولوژی بالایی برخوردار هستند.

وی با اشاره به پیشرفت چشم‌گیر بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران، افزود: به نظر من آی‌هیت نماد افتخار ایرانیان است و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را در تمام زمینه‌های علمی‌ و فناوری نشان ‌می‌دهد.

حسانی تصریح کرد: دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است. این شرکت‌ها با کمک نیروی انسانی دانش‌آموخته دانشگاهی، دانش را به فناوری (محصول یا خدمات) و در نتیجه ثروت تبدیل کرده‌اند.

به گفته وی، ارتقای کیفیت و کاهش قیمت محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مقایسه با نمونه‌های خارجی بسیار ارزشمند است و سبب شکل‌گیری اتفاقات خوبی برای ایران خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • فناوری دانش بنیان باید در مسیر عمران و آبادانی به کارگیری شود
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی